De prothese
Prothesen
Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een gebitsprothese. Ongeveer 800.000 van hen hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. Er zijn diverse oorzaken waardoor mensen last hebben van hun gebitsprothese.
Een nieuwe gebitsprothese?
Als gevolg van de voortschrijdende slinken van de beide kaakhelften zit zowel het boven als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals, pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.
De tandprotheticus biedt hulp
Tijdens het eerste bezoek aan de tandprotheticus worden de persoonlijke gegevens, het prothese verleden, gezondheid, huidige klachten en wensen genoteerd. De tandprotheticus voert bij u een mondonderzoek uit waarna hij met u het behandelplan en daarbij behorende kosten zal bespreken. als u instemt met het behandelingsplan kunnen er afspraken gemaakt worden voor de behandeling.
- afdruk ( happen )
Bij de eerste behandeling worden er proefafdrukken van de beide kaakdelen gemaakt. Tevens word ruime aandacht besteed aan uw esthetische wensen. Indien u beschikt over foto's van vroeger is het verstandig deze mee te brengen.
- prothese plaatsen
Na enkele behandelingen wordt de prothese geplaatst. De prothese word gecontroleerd op pasvorm, esthetiek en spraak. Er wordt tevens uitleg gegeven over draaggewoonten en onderhoud van de prothese.
- Na-controle
Na enige tijd controleerd de tandprotheticus de pasvorm en het fuctioneren van de prothese en zal ( indien ) nodig kleine correcties uitvoeren. Na deze controle is het verstandig uw mondholte en de prothese iedere twee jaar bij de tandprotheticus te laten controleren.
Reparatie
Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken. Wij stellen de oorzaak van dit ongemak vast om herhaling te voorkomen. Reparaties worden door bijna alle zorgverzekeringen 100% vergoed!