Contactgegevens

  Tandprotheticus L. Jobse

  's Gravenpolderseweg 33

  4462 RA - Goes

  Tel: 0113 - 22 90 21

  E-mail onze praktijk

 

  Online vraag stellen?
Stel uw vraag on-line! Wij zullen spoedig antwoorden.

 

  Zoeken

alleen binnen deze site.

 

  Aangesloten bij

 

Wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Tandprothetici. Bezoek de website!

 

  Onderhoudsproducten?
Direct onderhoudsproducten bestellen? Bezoek onze webshop!

Vergoedingen

U vraagt zich ongetwijfeld af welk percentage vergoed wordt door uw verzekering. Per ziektekostenverzekeraar gelden er afwijkende vergoedingsbedragen en daarom kunnen wij hier niet direct een helder antwoord op geven. Het één en ander is afhankelijk waar en hoe u verzekerd bent. Daarnaast is het mogelijk dat u een aanvullende verzekeringen heeft. 

 

We geven u graag vrijblijvend informatie over de kosten en vergoedingen. Verder kunt u een offerte meekrijgen waarin de kosten uitgesplits staan.

 

In het algemeen geldt voor basisverzekerden:


Bij een nieuwe volledige prothese:

  • Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding van 75%. De resterende 25% betreft de eigen bijdrage voor de patient en aan de verzekerde wordt deze 25% in rekening gebracht. Indien u nog een aanvullende verzekering heeft is het mogelijk dat er vanuit het aanvullende pakket nog een vergoeding gegeven wordt voor de gehele (of een gedeelte van de) eigen bijdrage.
  • De eigen bijdrage voor de patient (zonder aanvullend verzekerd te zijn) voor een volledige gebitsprothese boven en onder is ± € 300,-

 

Bij een nieuwe partiële/ frame prothese:

  • Bij een partiële prothese geldt: verzekeraar beschouwt dit als een particuliere handeling wat inhoudt dat de verzekerde de kosten zelf moet voorschieten en daarna de nota opstuurt aan de verzekeraar. Deze bekijkt welk pakket er is afgesloten en vergoed dan dat deel waar verzekerde recht op heeft rechtstreeks aan verzekerde.

 

Bij een nieuwe implantaat prothese:

  • Vanaf 1 januari 2019 betaalt u als patiënt een percentuele eigen bijdrage per kaak. Voor een klikgebit moet u 8%, 10% of 17% van de kosten zelf betalen. De percentages zijn afhankelijk van welke prothese u laat maken of vervangen ofwel in combinatie (boven- en onder).

 

Reparatie of Rebasing

  • Volledige prothese:

90% vergoed vanuit de basisverzekering met eigen bijdrage van 10%.

  • Partiële prothese:

alleen vergoed vanuit aanvullende (tandarts) verzekering.

  • Implantaat prothese:

90% vergoed vanuit basisverzekering na machtiging met eigen bijdrage van 10%.

 


Wilt u de polisvoorwaarden van uw huidige verzekering eens bekijken? Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars in Nederland.